menu

Over Atelier Goudstof

Atelier Goudstof is een meubelstoffeerderij in Groningen, opgericht in 2020. U kunt bij mij terecht om je (zit-) meubel opnieuw te laten stofferen, of kussens op maat te laten maken. Wat begon in de ‘hobbykamer’ thuis is inmiddels een volwaardige werkplaats met alle benodigde machines en materiaal, en continu aan het groeien!

Werkplaatsimpressies

Wie ben ik?

Mijn naam is Katrin, ik ben Duits en woon sinds 2015 in Groningen. Sinds jongs af aan heb ik een passie voor het werken met stoffen. Zo heb ik al als kind aan de naaimachine gezeten om kussentjes te maken en ontdekte zodoende mijn liefde en talent voor het handwerk. Gebruikte voorwerpen een nieuw gezicht te geven vind ik ontzettend leuk, daarom is het voor mij een eer om meerwaarde te geven aan en meubel met een bijzondere geschiedenis en dus ook doeleinde. 

Naast het werken in mijn atelier volgde ik de vakopleiding tot Meubelstoffeerder bij het Hout- en Meubeleringscollege in Amsterdam om mijn handwerk nog verder te verfijnen. De opleiding ga ik in de zomer 2022 afronden.

Werkwijze

Iedere opdracht is specifiek en zo is iedere klant! Daarom maken we eerst een afspraak om te bepalen wat ik voor u kan betekenen. 

 

 

Herstoffering

We bepalen eerst welke werkzaamheden er gedaan moeten worden, welke stof u graag wil en hoe de afwerking uitziet. Vervolgens krijgt u een offerte en vraag ik u om een aanbetaling. De rest is heel simpel: Ik ga aan de slag en even later krijgt u uw pronkstuk opgeleverd!

 

 

Maken van kussens

Het maken van kussenhoezen om bestaande kussens vraagt alleen de keuze van een mooie bekledingsstof. Daarvoor kunt u bij mij in de werkplaats inspiratie opdoen. Als er nieuwe kussens moeten komen geef ik graag advies over het te gebruiken materiaal dat past bij uw gewenste comfort, de gebruikseisen en uw budget.

"Versleten design-klassieker of afgeleefde bank, ik maak er weer een pronkstuk van!"
Waarom herstofferen?

Een meubel leeft met ons mensen mee en maakt een huis of woning een thuis. Het zijn niet alleen voorwerpen die zomaar ergens staan, maar ze zijn zorgvuldig uitgekozen, individueel en veelgebruikt. Daarom kan het zijn dat gestoffeerde meubelen na een tijdje afgeleefd zijn of u soms een keer iets anders. Door de zitting weer comfortabel te maken en met een fijne nieuwe stof te bekleden kunt u nog vele jaren lang plezier hebben aan uw meubel!

Wat ik doe

(Her-)Stoffering van meubelen

Objectstoffering

Kussens op maat

Kleinere meubelrestauraties

Meubels

(Design-) Zitmeubelen

Fauteuils

Banken

Bankkussens

Bootkussens

Caravankussens

 

Stoffen

Keymer

Vescom

Romo Groep

Kirkby Design

Lancier

Kvadrat

Mercis

Gabriel Fabrics

...en Prof. Boerne hoort uiteraard ook bij het team!
2736DD56-99AA-4F36-8E29-65F20032A3C6_1_105_c